Warmtepomp Keuzehulp

Ontdek binnen 5 minuten de mogelijkheden, besparing en aanschaf op onze keuzehulp.

De warmtepomp

Dé manier om uw woning te verduurzamen.  Afhankelijk van de juiste installatie en het juiste onderhoud kunnen warmtepompsystemen het energieverbruik met 30-70% verminderen. Omdat warmtepompen geen warmte produceren, maar deze alleen overbrengen, hebben ze veel minder energie nodig om te werken dan conventionele verwarming-systemen. Hoewel elektriciteit nodig is om warmte van binnen naar buiten over te brengen en vice versa, zijn hoog rendement warmtepompen zeer goedkoop in het gebruik omdat ze gebruik maken van natuurlijk beschikbare warmte.

THINK FAST, ACT NOW! Heel veel voordelen van de overheid op uw Warmtepomp!

Dit maakt het juist nu interessanter om een warmtepomp te plaatsen. Daarbij is er een subsidieregeling bij de aanschaf van een lucht-water warmtepomp. Hierbij heeft u onder bepaalde voorwaarden, recht op een bedrag van enkele duizenden Euro's. In bepaalde gevallen wordt deze subsidie zelfs verdubbeld. Tips!

Wat kunt u nu al doen om energie te besparen?

Minder gas calculator

Overheidscampagne: Zet ook de knop om

De prijs van een warmtepomp schommelt afhankelijk van uw woning en behoeften tussen € 4000,00 en € 20.000,00. Een behoorlijk bedrag. Maar met de huidige energietarieven is de terugverdientijd nog korter geworden. Bovendien zijn er aantrekkelijke leningen om uw investering te spreiden. Energiebespaarlening voor particulieren

onze Blogs

Het Nationaal Warmtefonds biedt verantwoorde en betaalbare financiering voor de verduurzaming van huizen en gebouwen van eigenaar-bewoners, Verenigingen van Eigenaars en scholen. 

Het Warmtefonds is opgericht in 2013 (toen als Nationaal Energiebespaarfonds) en opereert in opdracht van de Rijksoverheid.

De Energie-bespaarlening voor de particulier. De belangrijkste voorwaarden:

U dient eigenaar en bewoner te zijn van een bestaande woning.
Het is een maand-annuïteitenlening.
U kunt minimaal € 2.500,- en maximaal € 65.000,- lenen.
De aanvraag voor de Energie-bespaarlening is 3 maanden geldig.
De aanvrager mag niet ouder zijn dan 75 jaar. In geval er sprake is van twee aanvragers wordt alleen het inkomen van de aanvrager die jonger is dan 76 jaar in de financieringsaanvraag meegenomen.

Alleen voor maatregelen op de maatregelenlijst, uitgevoerd door een aannemer of installateur.
Het is i.c.m. een lening van 20 jaar mogelijk om een warmtepomp te financieren, mits deze niet meer dan 33% van het leenbedrag bedraagt. Al uitgevoerde maatregelen kunnen niet worden meegenomen in de lening, tenzij deze maximaal twee maanden voorafgaand aan de aanvraagdatum zijn uitgevoerd.

Leenbedragen en looptijd

Voor bedragen tot € 5.000,- is de looptijd van de lening 7 jaar.
Voor bedragen van € 5.000,- en meer is de looptijd van de lening 10 jaar.
Voor bedragen van € 15.000,- tot € 25.000,- kunt u kiezen uit een looptijd van 10, 15 of 20 jaar.
bron: Energiebespaarlening voor particulieren bij het Nationaal Warmtefonds.


Energieconsumptie

Wil je weten of je écht energie hebt bespaard of was je lage energie gebruik een uitvloeisel van een milde winter? MinderGas biedt een tool waarmee je het aantal graaddagen per jaar kunt bereken. De hoeveelheid kubieke meter gas die je per graaddag gebruikt geeft inzicht in je daadwerkelijke energiebesparing over verschillende jaren. Je kan het aantal graaddagen ook gebruiken om het stroomgebruik van je warmtepomp van jaar tot jaar te vergelijken.

Het aantal graaddagen is het gemiddelde verschil tussen de gemiddelde buitentemperatuur en de gemiddelde binnentemperatuur binnen één etmaal. In een etmaal kunnen dus meerdere graaddagen zitten. Is de buitentemperatuur hoger dan de binnentemperatuur, dan kom je uit op nul graaddagen.
Behalve de temperatuur zijn er per jaargetijde ook andere weersomstandigheden van invloed op de thermostaat, zoals het aantal zonne-uren. Daarom worden de graaddagen vermenigvuldigt met een seizoen afhankelijke weegfactor.

Berekening verbruik
Om je uiteindelijke gasverbruik per graaddag te bereken deel je simpelweg het gasverbruik in kubieke meter gas door het aantal gewogen graaddagen. Op deze manier kan je je gebruik in verschillende jaren vergelijken. Een lagere uitkomst betekent een lager gasverbruik.

De berekening voor het stroomverbruik van een warmtepomp ligt iets ingewikkelder, omdat je hier te maken hebt met de Coëfficiënt of Performance (COP) . De COP is de verhouding tussen de geleverde warmte-energie en de verbruikte elektrische energie, en heeft dus geen constante waarde.
Als het aantal gradendagen toeneemt neemt het energieverbruik van de warmtepomp automatisch toe, omdat de COP afhangt van de temperatuur van de bron (lucht of water). Door het energieverbruik van je warmtepomp te loggen, krijg je een beter inzicht op je besparing in energie verbruik. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen, dat doet deze tool dat voor jou.

Natuurlijk kunt u bij ons terecht voor meer info.

Warmtepomp Keuzehulp

Wij willen graag iedereen goed adviseren. Daarom kunnen wij momenteel niet alle telefoontjes en e-mailaanvragen meteen beantwoorden. Onze antwoorddienst zal in voorkomende gevallen uw berichten verwerken. 

Op de keuzehulp is heel veel informatie te vinden! U kunt hier ook al een richtprijs aanvragen!
 
E-mailen
Bellen
Map